Zoeken in deze blog

maandag 3 maart 2014

Oosters visje

Nodig:
400 gr Pangasius filet in blokken van ca 3 to 5 cm gesneden.
Andere blanke vis voldoet ook goed. Ik heb dit ook met kabeljauw gemaakt.

2 cm laos
2 cm gember
2 cm curcuma
½ ui
2 tenen knoflook
Bovenstaande specerijen tot pulp stampen in een vijzel.
Daarna mengen met een mengsel van onderstaande sausen.

1 el oestersaus
1 el vissaus
1 el sojasaus
1 el olie


1 halve ui gesnipperd
1 tomaat klein gesneden
3 takjes selderie fijn fijn gehakt

1 el Olie
1 el boter
50 cc water

Bereiding:
Verhit de olie in een goede anti-aanbakpan.
Voeg tevens de boter toe.
Fruit ui en tomaat 3 minuten.
Voeg de gevijzelde en vermengde specerijen toe.
Laat dit op matig vuur onder af en toe roeren 3 minuten bakken.

Voeg de blokjes vis toe en schep deze door de hete kruiden.
Schep of schud regelmatig de vis om.
Plaats tussentijds een deksel op de pan.

Na ca 6 minuten 50 cc water toevoegen en nog eens omscheppen.
Proef of er genoeg smaak aan zit en voeg zo nodig een beetje zout of een bouillonblokje toe. Meestal is dat niet nodig want de toegevoegde sausen zijn van zichzelf al zout genoeg.
Nog even doorwarmen en dan opdienen.

In het fotovoorbeeld heb ik de vis opgediend met gebakken Babypaksoy en taugé. Maar uiteraard is alles mogelijk.

Mijn voorkeur gaat uit naar witte rijst erbij.