donderdag 27 februari 2014

Bloemkool gestoofd met gehakt.

Gestoofde bloemkool, op de foto met varkenshaasje Cha siu.
Nodig:
Een bloemkool in stukken gesneden.
500 gr gemengd gehakt losgeroerd met een vork.

Een ui gesnipperd.
1 teen knoflook fijngehakt of geperst.
1 tomaat in blokjes gesneden
1 stuk rode paprika grof gesneden.
Een paar stukken geroosterde paprika (supermarkt)
Selderie fijngehakt.
Als je een extra geurig gerecht wilt: 1 adjoema of Madame Jeanette peper vers, heel en zonder plekken of scheuren.
Zwarte peper
2 dl water


Dit zie je tijdens de bereiding in de pan
Bereiding: 
Fruit ui en knoflook en voeg hier de tomaat aan toe.
Bak het geheel tot de tomaat enigszins begint in te drogen.
Voeg de paprika er aan toe en schep alles een minuut of 2 om.
Voeg het gehakt toe en bak dit gaar.
Voeg de bloemkool toe en schep alles om.

Voeg het water toe en laat dat aan de kook komen.
Plaats de peper midden in het gerecht.

Doe een deksel op de pan en laat de bloemkool onder af en toe omscheppen gaarstoven. Zonodig wat water toevoegen om aanbakken te voorkomen maar het gerecht moet niet in het kookvocht verzuipen. De bloemkool stoomt vanzelf wel gaar onder het gesloten deksel.
Zorg dat de adjoema peper niet stuk kookt.
Schep de laatste 5 minuten de geroosterde paprika, selderie en zwarte peper door het gerecht.


Lekker om op te eten met aardappelen, rijst en bijvoorbeeld een varkenshaasje.