woensdag 1 januari 2014

Snackballetjes met Cha siu saus

Nodig:
1 half pond rundergehakt.
aanmaken met
zwarte peper,
zout,
2 el paneermeel,
2 tl knoflookpoeder,
2 tl gemberpoeder,
2 tl kentjurpoeder,
1 el sambal oelek
1 el ketjap asin.

Overig:
1 ui grof gesneden
1 teentje knoflook geperst
1 el Cha siu marinade
Water


Bereiding:
Meng het gehakt goed en draai er niet al te grote balletjes van.
Verhit wat boter in de pan en bak de balletjes rondom tot ze bruin zijn.
laat de balletjes in hun eigen vet gaarsmoren.
Haal de balletjes dan uit het vet.

Voeg nu aan het vet de ui en knoflook toe en fruit deze glazig.
Voeg een eetlepel Cha siu marinade toe en roer een paar seconden. Maak de jus aan met een paar eetlepels water.


Opdienen met een stokbroodje, gesneden Turks brood of Foccacia.