woensdag 1 januari 2014

Sambal van gehakt en uitjes.

Nodig:
olie
200 gr. gemengd gehakt.
2 madame jeanette’s van de zaadlijsten ontdaan en fijngehakt.
1 flinke ui fijngehakt
3 tenen knoflook zeer fijn gehakt
1 tl gemberpoeder
1 tl laospoeder
2 el ketjap asin
Zout naar smaak

De bereiding is eenvoudig:
Verhit een paar eetlepels olie
Bak de uitjes en knoflook.
Voeg dan de Madame Jeanette toe en bak deze een paar minuten mee.
Bak het gehakt rul hier doorheen.
Voeg alle poederkruiden toe en meng deze door de hete massa.
Voeg de Ketjap toe en verhit deze mee.
Zout naar smaak toevoegen.
Nog 5 minuten zachtjes laten pruttelen.


Vers gebruiken bij Bami, noodles, nasi of  witte rijst met oosterse gerechten. Als je het bewaard hebt in de koelkast, vóór gebruik even verhitten in een pannetje of magnetron om gestold vet te smelten. Beperkt houdbaar!