woensdag 1 januari 2014

Pittige gehaktpasteitjes

Nodig:
Een pak kant en klaar bladerdeeg (ca 10 velletjes van 10 cm)
350 gr rundergehakt (Gemengd gehakt kan ook maar bak dat dan in minder olie of  boter)
Een flinke ui gesneden
2 tenen knoflook geperst
Een madame jeanette, zaad verwijderen en fijnhakken
2 hardgekookte eieren grof gesneden
1 klein blikje doperwten
½ klein blikje worteltjes gesneden.
1 eetlepel kappertjes
Zwarte peper,
Nootmuskaat
1 groot kippenbouillonblokje
Zout

1 ei geklutst om het deeg mee dicht te plakken en goudgeel te bakken.


Bereiding:
Fruit ui en knoflook glazig.
Voeg de Madame Jeanette toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg gehakt toe en bak deze rul.
Voeg Zwarte peper, nootmuskaat toe.
Verpulver het bouillonblokje en roer deze goed door de massa.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Zodra het gehakt gaar is kan de massa van het vuur.
Roer de eieren, kappertjes, doperwten en worteltjes er doorheen.

Verhit de oven op 200 graden Celsius.

Ontdooi de deegvelletjes.
Leg een ruime eetlepel vulling op het velletje en vouw deze met 2 tegenover elkaar liggende hoeken naar elkaar toe dicht.
Smeer over de gesloten hoeken een laagje geklutst ei.
Vouw hier overheen de laatste 2 hoeken van het velletje deeg.
Zorg dat het deeg goed sluit.
Leg het pasteitje op een bakplaat op bakpapier.
Vouw de rest van de pasteitjes.
Smeer de rest van het ei over de pasteitjes.


Plaats de bakplaat met de pasteitjes in de hete oven en bak de pasteitjes tot ze goudgeel en gaar zijn.