zondag 8 december 2013

Uiensoep met kip en Noodles (4 pers)

5 uien kleingesneden
2 tenen knoflook fijngehakt
1 bosje Choy sum grof gehakt
1 spaanse peper ontpit en in dunne ringetjes gesneden
2 el oestersaus
4 el bloem
3 el Olijfolie



Fruit ui en knoflook in de hete olie glazig.
Voeg de choy sum toe
Voeg de spaanse peper toe
Voeg de bloem langzaam onder roeren toe.
Voeg de oestersaus toe
Goed roeren en de massa een half uurtje zachtjes laten pruttelen. Indien het aanbakt kun je een paar eetlepels water of van onderstaande bouillon toevoegen.

Trek in een minuut of 40 bouillon van:
1,5 liter water
4 kipfilets
een flinke hand gehakte selderie
1 doosje Maggi smaakmaker kipsmaak.
kruidenbuiltje of thee-ei gevuld met:
5 pimentkorrels,
5 kruidnagels
4 salamblaadjes

Als de bouillon op smaak is verwijder je het kruidenbuiltje en de kip.
Voeg de zachtgepruttelde uitjes aan de bouillon toe. Laat het geheel nog even 5 minuten zachtjes verhitten.
Kijk of de soep goed op dikte is. Te waterig is niet ok. Het mag best een dikke gebonden soep worden. Desnoods met een paar lepels allesbinder of in koud water opgeloste maizena op dikte brengen.


Optioneel:
Snij 2 flinke stronken baby paksoy in de lengte in vieren.
Snij een halve ui grof
Verhit wat olie
strooi wat zout in de olie
Bak de ui snel in 15 sec hierin
Voeg hier de baby paksoy aan toe
Bak de paksoy in ca. 1 of 2 minuten rondom.
Ik heb hier ook wat winterpeen bij gebakken.
Je kunt evt. ook taugé hier bij doen als je het vuur hebt uitgedraaid. schep de taogé door de nog hete inhoud van de wok.

Kook 4 plakken noodles in 3 of 4 minuten gaar.
Laat uitlekken en verdeel in een hoopje over 4 soepkommen.
Schep de soep hier overheen. Zorg dat er wat noodles bovenuit steken
Leg een partje Baby Paksoy bovenop de noodles
Snij de kip in dunne plakjes en verdeel deze over de soepkommen bij de Paksoy.