maandag 2 december 2013

Pittige balletjes met doperwten

Nodig:
1 half pond gemengd gehakt.
aanmaken met zwarte peper, zout, 2 el paneermeel, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl gemberpoeder, 2 ttl uipoeder, 1 el sambal oelek en 1 el ketjap asin.



Bereiding:
Snij een ui grof
teentje knoflook geperst
Gesneden selderie
gesneden paprika of geroosterde paprika. Kun je z elf roosteren boven een gasvlam of uit een potje halen.
3 el water aangemaakt met wat maizena of allesbinder
250 gram doperwten uit de diepvries

Meng het gehakt goed en draai er niet al te grote balletjes van.
Verhit wat boter in de pan en bak de balletjes rondom tot ze bruin zijn.
laat de balletjes in hun eigen vet gaarsmoren.

Haal de balletjes dan uit de pan.
Voeg nu de ui en knoflook toe en bak deze in het bakvet van de balletjes glazig.
Voeg de paprika toe, roerbak deze kort en voeg dan doperwtjes toe en selderie.
Op hoog vuur snel doorroeren en dan aanmaken met het water en de maizena.

Doe de groenten in een schaaltje en plaats de balletjes daar bovenop. Gebruik zoveel van de jus als je zelf lekker vindt.

Opdienen met kruimige aardappeltjes of witte rijst.