donderdag 5 december 2013

Pasta met spek en kaas gegratineerd

Spaghetti of een andere pasta naar keuze.
Selderie fijngehakt
Gemengd gehakt
Reepjes zuurkoolspek
Een gehakt uitje
Een geperst teentje knoflook
Een paar plakjes of geraspte jong belegen kaas
Olijfolie



Fruit ui en knoflook in de heet gemaakte olie.
Bak het spek hier doorheen tot het gaar genoeg naar je smaak is.
Voeg het rul geroerde gehakt hier doorheen en zorg dat dit ook gaar wordt.
Haal de massa van het vuur.
Kook de spaghetti volgens voorschrift en laat deze uitlekken.
Meng de pasta met het gebakken vlees.
Doe de pasta in een ovenvaste schaal en strooi hier de kaas overheen of leg de plakjes kaas over de porties pasta heen.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en laat de kaas smelten en enigszins bruinen. Je kunt op het laatst nog even de grill er overheen laten gaan.

Plaats een portie van de gegratineerde pasta op een pastabord en garneer hier IJsbergsla met tomaatplakjes, uiringen en grof gemalen peper en zeezout omheen. Ik heb ook een paar stukken geroosterde paprika vermengd met wat fijngewreven Fèta en wat olijfolie en dat erbij gedaan.

In dit voorbeeld is de pasta opgediend met een stukje geroosterde kipkarbonade maar dat kan ook vervangen worden door een lekker stukje varkenshaas of pittige gehaktballetjes met doperwten (zie elders in deze blog http://makkelijkkoken.blogspot.nl/2013/12/pittige-balletjes-met-doperwten.html).