donderdag 5 september 2013

Wrap kipfilet met gegrilde brie

Nodig:
Voor de pesto:
50 gram basilicumblaadjes
1 teen knoflook
15 gram pijnboompitjes
grof zeezout
50 gram vers geraspte pecorino
1 dl extra vergine olijfolie 

Pureer dit en meng tot een smeuïge pesto
Of koop gewoon een potje kant en klare groene pesto.

Voor de vulling:
Een kipfilet
Een punt brie
Een teen knoflook
Een ons bacon
Uiringen van rode ui
Peper
Zout

Verder:
Kant en klare wraps
2 handjes rucola of bladspinazie



Bereiding:
Bak de bacon uit tot mooie gestreken knapperige plakjes, naar behoefte maar in ieder geval genoeg voor elk plakje kipfilet. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Je kunt je ook al dat werk besparen en mooi vlak kant en klaar uitgebakken spek bij de AHXL halen.

Snij een kipfilet in plakken van een cm dik
Smeer er de gewreven knoflook met peper en zout overheen.
Grill deze in een grillpan of in de grilloven

Snij voor elke plakje kipfilet een dekkende plak verse brie.
Leg als de kip vrijwel gaar is, op elk plakje kip een plakje brie en grill deze tot de brie gesmolten is.

Leg de wrap op een vlakke ondergond.
Verdeel een eetlepel of meer pestosaus over de gehele wrap.
Verdeel de bacon over ca ¾ van de wrap
Verdeel vervolgens de rucola of spinazie over de met bacon belegde wrap.

Leg een paar plakken kip met brie op de rucola of verse gewassen bladspinazie. Verdeel de kip goed zodat de wrap later naar beide uiteinden voldoende gevuld is.

Garneer de kip met de uiringen
Strooi er wat pijnboompitjes overheen.

Opgerolde wrap. Nu nog doormidden snijden en opdienen.
Vouw de wrap links en rechts ca. 2 cm over de vulling heen en rol de wrap strak op.
Snij de wrap schuin in twee even grote stukken en leg deze op een bordje.
Prik er eventueel een cocktailprikker in om de wraps gesloten te kunnen serveren.

Je kunt naar behoefte de gevulde en opgerolde wrap vóór het opdienen eventjes een paar minuten verwarmen in een oven van 170 graden of 1 minuut in de magnetron.


Serveer er een klein schaaltje pesto bij.