vrijdag 6 september 2013

Snijbonen met Cantherellen

Nodig:
500 gr snijbonen gesneden en 1 tot 3 minuten voorgekookt
10 zontomaatjes gehalveerd
100 gr tofu in dobbelstenen gesneden en goudbruin voorgebakken
1 teen knoflook geperst
1 kleine ui grof gesneden
Handje h.o.h. gehakt
200 gr Cantherellen schoongemaakt met een zacht kwastje of borsteltje
1 dessertlepel Balsamico azijn
Zeezout
Peper
20 gr roomboter



Bereiding:
Verhit de boter.
Fruit zachtjes op matig vuur de ui en de knoflook een paar minuten.
Verhoog het vuur een beetje Voeg het gehakt toe en bak dit snel bijna gaar.
Voeg de cantherellen toe en schep de massa om gedurende een minuut of 3.
Voeg de zontomaatjes toe en bak deze 2 minuten mee. Blijf scheppen.
Voeg de snijbonen toe.
Voeg de tofu toe.
Schep alles om en voeg intussen de Balsamico azijn, de peper en het zeezout toe.