vrijdag 20 september 2013

Scampi Gingah!

Nodig:
250 g scampi
stukje rode paprika juliënne gesneden
1 cm laos
1 cm kunir
1 plakje pickled ginger
2 el gingervocht
2 teen knoflook
4 gedroogde zontomaatjes in olie (Pomodori Secchi van Agreta)
1 takje selderie fijngehakt
1 kleine Madame Jeanette
1 el Helen's Ketjap
1 el suiker



Bereiding:
Wrijf Laos, Kunir, Ginger en knoflook met een beetje zout tot een prutje
Snij de Madame Jeanette open en verwijder de zaadlijsten. Hak de peper in fijne snippers.

Was de scampi en snij ze op de rug open. Verwijder eventueel de darm.

Rooster een paar sneden brood en snij ze diagonaal doormidden

Verhit wat olie in een wok.
Fruit het prutje hier zachtjes in.
Na een minuut voeg je de peper toe en nog een halve minuut later de zontomaatjes.
Verhoog het vuur. Roerbak een minuut.
Voeg de scampi toe en bak deze onder snel omscheppen een minuutje. Voeg Helen´s ketjap, selderie, suiker, paprika en gingervocht toe.
Blijf intussen goed roerbakken Maar verwijder een halve minuut na het toevoegen van de laatste bestanddelen, de Scampi uit de wok.

Dien op met geroosterd brood, Turks brood of bij de warme maaltijd met mie of rijst.