vrijdag 20 september 2013

Salade met gekruide kip

Nodig:
IJsbergsla
Tomaat
Komkommer
Rode paprika
500 gr kippendijenfilet
1 pot Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (marinade)


Bereidingswijze:
De Kipfilet in de marinade 2-3 uur maar liever een nacht marineren.
Verhit de oven op 160 tot 180 graden of maak de houtskool bbq gereed. Bij voorkeur in de indirecte grillmethode.
Plaats een lekbak met een laagje water onderin de oven.
Leg het vlees op een rooster.
Rooster het vlees ca 20 minuten op de barbecue of in de hetelucht- of in de elektrische oven gaar. Smeer af en toe wat marinade over de kip.
Snijd het vlees in reepjes.

Opdienen:
Prepareer je ijsbergsla met de overige groenten en plaats daar overheen de geroosterde kip. Dit kan zowel koude als warme kip zijn.
Gebruik het lekvocht als dressing over de salade