vrijdag 20 september 2013

Pangasiusfilet Hot!

Nodig:
4 Pangasius filets
1 rode Spaanse peper in ringetjes gesneden
1 vingerkootje laos. Heel houden
1 vingerkootje citroengras (Sereh). Heel houden
1 plakje pickled ginger (Toko) fijngesneden
1 teen knoflook
1 el vissaus
Zout
Peper




Nodig:
Wrijf de filets in met een mengseltje van olie, peper en zout.
Bak de filets in een braad slee op het gas gedurende een paar minuten.
Maak een marinade van de overige ingrediënten.
Kneus een deel van de harde groenten en kruiden met olie in een vijzel. Laat het andere deel heel.
Meng alle kruiden door elkaar en verdeel dit over de vis in de braadslee.
Plaats de braadslee in een voorverwarmde oven bij 180 graden.

Tussendoor sprenkel ik wat van de hete marinade uit de braadslee over de filets heen.

Opdienen met een Oosterse schotel of bij de Hollandse hoofdmaaltijd met aardappelen, rijst en groenten.