vrijdag 20 september 2013

Pangasius filets Oriëntal style

Nodig:
4 of 5 grote Pangasius filets
2 tenen knoflook fijn gesnipperd
een kleine ui gesnipperd
twee rode pepers fijn gesnipperd
roomboter
2 tl knoflookpoeder
2 tl uipoeder
1 tl 5-spices powder (mee-chun bij de toko)
zout
zw peper
1 el Olie
1 el Sojasaus
1 el Ketjap Asin



Bereiding:
Meng de poederkruiden met een eetlepel olie, een eetlepel sojasaus, 1 el ketjap asin.
Smeer de marinade over de filets en laat deze een half uurtje staan.

Bak de verse knoflook, ui en rode pepers een halve minuut in de roomboter.
Zeef de kruiden uit de boter en hou deze apart.  Smelt nog wat boter en breng deze weer op temperatuur op matig tot hoog vuur. Laat intussen de filets uitlekken boven de marinadeschaal.
Bak de uitgelekte filets in de boter in een paar minuten rondom gaar en voeg direct de voorgebakken kruiden, én de rest van de marinade toe.
Voeg 4 eetlepels water toe.
Doe snel een goed sluitend deksel op de pan en laat  de vis in een minuut verder garen.
Doe vis en jus in een schaal en dien op met droge rijst, aardappelen of stokbrood.

Bij dit gerecht serveerde ik ook sperziebonen die, na kort geblancheerd te zijn, in een roombotersausje zijn gegaard, in de magnetron.  Rooster daarvoor wat Karwijzaad en strooi dat er overheen.

De Prei op de foto was eveneens in de magnetron gestoofd in roomboter en een eetlepel water, en gekruid met peper, zout en nootmuskaat. Let op dat je tenminste de buitenste twee laagjes prei verwijdert. Anders eet je  ook harde delen en dat is geen pleziertje.