vrijdag 20 september 2013

Kip Saté Char Sui

Nodig:

Marinade:
1 el Char sui saus van Lee Kum Kee.
1 el sieuw of soyasaus
2 el witte rum

Meng bovenstaande bestanddelen goed homogeen.

  
Snij 1 pond satévlees in dobbelsteentjes
Marineer dit en prik het op satéstokjes.

Op een houtskoolvuurtje langzaam roosteren. Bij voorkeur niet direct aan de hitte blootstellen.
In de grill kan natuurlijk ook.

Tip:
Als je een ruime kogel-bbq hebt zoals een Weber 57 cm, dan kun je een druipbak in het midden op het kolenrooster plaatsen. Daar omheen in een circel plaats je de aanmaakblokjes en de briketten. Aansteken en goed heet laten worden. Als alles heet genoeg is plaats je het vlees in het midden van het bbq rooster boven de druipbak. Deksel op de bbq en rustig roosteren. Je vlees zal nu veel minder snel aanbranden maar de garing is met deze methode uitstekend! Je vlees wordt ook minder snel ‘vervuild’ met as of kolengruis en er lekt geen vet op de hete kolen waardoor er geen rook of ongewenst vuur ontstaat onder je gerecht.