vrijdag 20 september 2013

Gebakken appel (bijgerecht of dessert)

Nodig:
100 g Pijnboompitten geroosterd
1 klein stukje ui gesnipperd
3 appels geschild klokhuis verwijderd in partjes gesneden
30 gr roomboter
Kaneel
Vanillesuiker
Limoensap
Blikje aardbeien vlaaivulling
50 cc witte rum
Gedroogde pruimen gesneden
2 el suiker


De saus (als dessert):
Verwarm de inhoud van het blik vlaaivulling langzaam en onder af en toe roeren
Voeg de rum toe
Voeg 2 el suiker toe
Voeg vanillesuiker toe
Voeg 2 el limoensap toe
Onder constant roeren doorwarmen en gereed zetten voor opdienen.

De Appel:
Verhit de boter
Fruit hierin het stukje fijngesneden ui.
Voeg de gesneden pruimen toe.
Blus af met limoensap
Temper het vuur
Voeg suiker en kaneel toe
Verdeel de pijnboompitten door het gerecht


Serveer de gebakken appel zonder saus als bijgerecht bij vlees of als dessert met ijs MET warme aardbeiensaus