vrijdag 30 augustus 2013

Gevulde sopropo

Rauwe sopropo
Benodigd:
  • sopropo
  • gehakt
  • een ui
  • 1 of twee teentjes knoflook
  • Theelepel laospoeder
  • theelepel gemberpoeder
  • theelepel Ve-tsin
  • tomatenpuree of -ketchup
  • bouillontablet
  • suiker
  • peterselie
  • olie
Gevuld met gehakt






Snij de sopropo in grote stukken van 10 centimeter dikte en verwijder de zaadlijsten en het wit. Bij sopropo moet je de buitenkant eten, niet het binnenste! Meng het gehakt met de kruiden en een deel van de fijngesnipperde ui en knoflook. Vul de sopropo ermee. Als er nog gehakt over is, maak er dan kleine balletjes van.




Rondom bakken in de pan

Bak de rest van de ui in een pan en de knoflook. Bak de gevulde sopropo 5 minuten rondom in het vet. Bak de eventueel gerolde gehaktballen rondom gaar. Haal alles er daarna even uit en zet ze apart. Voeg de kruiden toe aan het bakvet, de tomatenpuree en het bouillonblokje. Voeg een theelepeltje suiker toe en wat water. Doe de gevulde sopropo en eventueel de gehaktballen in de saus en laat deze gaar smoren. Op het laatst de selderij toevoegen.
Gaarstoven met een pepertje

Opdienen met rijst. Ik kies ervoor om er gehakt bij te eten maar vis vind ik er ook lekker bij. Met een beetje bakkeljauw als extraatje.