vrijdag 30 augustus 2013

Gamba’s met chili’s

Nodig:
Per persoon
100 gr gepelde Gamba’s count 24/30 (deze code staat op de zak en geeft de grootte van de garnalen aan)
Kleine roze garnaaltjes (handje per persoon)
Per ons gamba’s ca 5  gedroogde chili pepertjes.
Een handje grof zeezout .
Per ons garnalen een teen knoflook deels grof gesneden deels fijngewreven.
Een half uitje zeer zeer fijngesnipperd
Per ons gamba’s 3 eetlepels olijfolie
Klein stukje rode paprika



Bereiding:
Verwarm de oven op 200 tot 210 graden

Was en droog de gamba’s.
Verhit de olijfolie in een koekepan. Bak de gamba’s hierin gedurende een minuut onder snel omscheppen. Temper het vuur.
Meng onmiddellijk de roze garnaaltjes, chili, knoflook, paprika en uisnippers door de nog hete voorgebakken gamba’s,
Bak alles 10 seconden mee
haal van het vuur af
en verdeel het mengsel met de olijfolie over de respectievelijke ovenvaste Tapas schaaltjes. Zorg voor genoeg olie om later lekker je broodje in de hartige en kruidige jus te kunnen dippen.

Laat de gamba’s 15 tot 20 minuten in de oven bakken. 5 minuten voor je de gamba’s uit de oven haalt strooi je er zeezout overheen. Schep de gamba’s zonodig een keer dooreen om uitdroging te voorkomen.

Voor de volledigheid kun je er Chiabatta of Turks brood bij serveren belegd met blokjes tomaat, fèta en basilicum.
Voor ik het brood beleg smeer ik er een mix van olijfolie met zeer fijngehakte peterselie en fijngewreven knoflook op en vervolgens rooster ik het brood in de oven een minuut of 2 knapperig. Extra brood erbij voor de jus van de gamba’s en wellicht een zachte mayosaus erbij.


Enjoy!