vrijdag 30 augustus 2013

Feest Pasteitjes

Nodig:
Nodig:
1 pond rauw gehakt h.o.h.

Mengen met:

1 tl Nootmuskaat
1 tl Cayennepeper
1 tl Paprikapoeder
1 ui fijngehakt
2 teen knoflook fijngewreven
½ Rode puntpaprika
1 klein blikje doperwten met wortelen (wortelen in stukjes gehakt)
15 gr selderie
1 hardgekookt ei gesneden
Zout
Grof gemalen zw peper
½ grote madame jeanette,  zaadlijsten verwijderd en fijngehakt

10 velletjes Koopman’s bladerdeeg 10x10 cm



Bereiding:
Meng alle ingrediƫnten homogeen
Plaats telkens een ruime eetlepel vulling op een velletje bladerdeeg.
Vouw het deeg met de punten naar elkaar toe en laat deze elkaar overlappen. Of kies voor een vouwhulpje warmee ook empanada’s worden gevormd.

Plaats de pasteitjes op een bakplaat
Smeer de bovenzijde in met geklutst ei
Strooi er eventueel een beetje komijnzaad overheen

Verhit de oven voor op 200 graden en plaats de bakplaat in het midden van de oven.


Laat de pasteitjes ca 40 minuten gaar bakken.